✿¸.•❤••❤•بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •❤••❤•.¸✿

.............AhLAn WaSaHLaN............


..:::::::BERSABARLAH DUHAI HATI DALAM BERMUJAHADAH MELAWAN NAFSU:::::::..

Friday, August 24, 2012

SELAMAT HARI RAYA!


Alhamdulillah atas nikmat iman dan Islam.Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w..

SELAMAT HARI RAYA!!



Saya Nur Hayatun Syamila binti Abdul latif ingin memohon kemaafan andai ada salah  dan silap sepanjang perkenalan..

andai ada mesej tak balas ke..
call tak angkat ke..
 besday tak wish ke..
cakap ade terase ke..
 pukul tersakit ke..
 makan tak ajak ke..
 kenduri tak dapat p ke..
 cakap tertinggi suara ke..
 cakap terbanyak merapu ke..
or
kalau termengata ke..

Mintak maaf la na..saya hanya manusia biasa yang banyak melakukan kesalahan(ayat cover..huu)

Selamat Hari Raya.semoga amalan kita diterima Allah S.W.T.

pic taken with my atuk, i call him 'Bak' ..

Sedih jumpa Bak,Bak dah kurus,tak seceria dulu,dah sakit2,setahun boleh jumpa brapa kali je..dah duk kedah,jauh...but whatever happens, i will always remember n love u BAK!!



smile although u tak de gigi..=)
Coz dengan senyuman, kita bukan dapat menenangkan diri kita ja..tapi dapat menenangkan hati orang yang tengok kita..tak caya..cubalah..=D






as usual,of coz aku tak kan lupa my bunga ros kesayangan nie..~




a delicious cake given by my friends b4 raya holidays..pink is for zuhria(12/8) ..spoiler is for me(20/8)..
spoiler...gerrr..selalu mengkantoikan keadaan..=D(kadang2 je ok)

and

Terima kasih kepada mereka2 yang wish for  my besday hari tu..kalau kat fb tu..mintak maaf na kalau terlupa or tak perasan nak comment balik..Terima kasih..

dan 

kepada rakan2 lain yang menyambut hari lahir bulan 8 jugak..

SELAMAT HARI LAHIR..

sorry la na kalau terlupa nak wish..
bukan tak ingat..
cuma..
TERlambat ingat..=)

Lastly, SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI..MAAF ZAHIR DAN BATIN..semoga amalan kita diterima Allah S.W.T.




Saturday, August 18, 2012

Ramadhan... ='(


Alhamdulillah atas nikmat iman dan Islam.Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w.Dah selawat hari ni? Jom selawat dulu..

Dah pukul 2 dan aku tak tidur lagi..sebab baru habis kemas..esok lepas subuh nak balik Melaka..yey!!
Dan hati aku terdetik nak tulis blog malam ni..lama tak menulis...so..malam ni aku nak tulis tentang Ramadhan..

Sumber : facebook

Tentang Ramadhan yang bakal pergi..
Sedihkan?
Aku rasa sedih sangat Ramadhan dah nak pergi..
Lepas ni pahala dah tak digandakan..
Solat teraweh dah tak da..
Syaitan pulak yang nak datang balik...sambung kacau hidup kita..


Sumber: facebook

Jadi..
memandangkan tinggal sehari je lagi..
Jom kita akhiri Ramadhan kali ni dengan penuh amal ibadat..
Perabeh baca Quran yang tak khatam lagi..
Banyak2kan berdoa..
Bersedekah..
dan..
Berdoalah semoga segala amalan yang kita lakukan 
pada bulan Ramadhan nie akan diterima Allah..
InsyaAllah..

Sumber: facebook


Ya Allah..ampunilah dosa kami..dosa kedua ibu bapa kami..
Kasihanilah mereka sebagai mana mereka mengasihani kami semasa
kami kecil dahulu..
Ya Allah..berilah kami pengampunan di bulan Ramadhan yang barakah ini..
Sesungguhnya kami adalah hamba yang lemah..
Hamba yang sentiasa melakukan dosa dan kesalahan..
Ampunkan kami Ya Allah..
Kadangkala kami lalai dengan keindahan dunia..
Kadangkala kami terbuai dengan keseronokan dunia..
Kadangkala kami melanggar perintahMu kerana dunia..

Ampunkan kami Ya Allah..
Panjangkanlah umur kami Ya Allah..
supaya kami dapat bertemu lagi Ramadhan di masa hadapan..
Jika tidak Ya Allah..
Berkatilah Ramadhan kami yang terakhir ini..
Semoga ia menjadi yang terbaik dalam usia kami..

Allah..Allah..Allah..



Blaja tentang blog kat sini..=)