✿¸.•❤••❤•بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •❤••❤•.¸✿

.............AhLAn WaSaHLaN............


..:::::::BERSABARLAH DUHAI HATI DALAM BERMUJAHADAH MELAWAN NAFSU:::::::..

Tuesday, August 23, 2011

Lets hear this great song..=)



assalamualaikum...=)

Alhamdulillah...aku masih bernyawa hari ini...





Ok..Jom dengar lagu ni..lagu Bruno Mars yang bertajuk Count On Me...
And...by hearing to the  English songs,its can help you to improve u'r English..(Banyak lagi lagu English yang boleh pilih macam Maher Zain ke Sami Yusof ke)..tapi kali ni aku pilih ni..hehe









Count On Me Lyrics

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends

Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you



Monday, August 22, 2011

Hampir berakhirnya Bulan RAHMAT...


Assalamualaikum...=)

Alhamdulillah,Allah masih memberi peluang untuk aku meneruskan hidup di bulan penuh rahmat ini.



Hari ni,22 Ramadhan,bermakna  tinggal lapan hari lagi Ramadhan akan pergi meninggalkan kita.Bulan Ramadhan yang awalnya 'Rahmat',Pertengahannya 'Keampunan' dan akhirnya 'Dihindari dari api neraka',bakal pergi....Tetamu yang kita tunggu..yang kita nanti-nantikan ... selama 11 bulan,akan pulang ke tempat asalnya..Mungkinkah tetamu ini akan datang  menemui kita lagi di masa hadapan kelak...?

Disatu ketika,aku terfikir sejenak...Apa amalan yang telah aku lakukan pada Bulan Ramadhan ini?Adakah aku telah merebut sebaiknya peluang keemasan yang Allah berikan ini?Adakah aku benar2 menghayati peristiwa-peristiwa yang berlaku di bulan Mulia ini?...


Duhai hati yang ingin mendapat keredhaan Allah...
Duhai hati yang mengharapkan rahmat Allah...
Duhai hati yang rindu akan kasih sayang Allah...
Ayuhlah....Ayuhlah....
Ayuhlah kita rebut saat2 akhir RAMADHAN ini...



Tuesday, August 16, 2011

Nak belajar jugak bahasa arab...!!


alhamdulillah...

Atas nikmat iman dan islam yang Allah kurniakan...=)

Ya Allah..hanya Allah yang tahu betapa hati aku betul2 nak belajar bahasa Arab..jeles betul tengok kawan2 cakap arab kat facebook..dan yang sedihnya aku tak berapa faham..sedih...sedih..sedih...=(

Tapi kenyataannya ialah aku bakal menjadi seorang cikgu Bi sebab aku merupakan seorang student opsyen Tesl...itulah kenyataan..Aku menyesal sambung Bi???



Mestilah tak!!!Aku hanya mampu merancang..tapi Allah yang menentukan..mungkin sudah ditakdirkan aku bakal menjadi seorang guru Bi..Ada hikmahnya yang mungkin sekarang aku tak nampak...

Apa-apa pun,aku nak sangat belajar Bahasa Arab....i will try my best...JOM sama2 belajar bahasa Arab...Bahasa Al-Quran...=)



Mahukan Ramadhan yang sukses?? Jom, kita NIKAH dengan Ramadhan !


N
- Niat. Pastikan niat tepat dan betul.
I - Ihya'ullail wannahar (Hidupkan malam dan siang dengan amalan)
K - Koreksi syahadah (Sunnah Rasul s.a.w. supaya memperbaharui syahadah - 
di lisan dan amal)
A - As'alukal jannah wa a'uzubika minnan nar (Mohon syurga, lindung daripada
neraka)
H
- Hitung amalan (apakah hari ini telah cukup untuk mencapai TAQWA?)


Ayuh, tunggu apa lagi ! PerNIKAHan terbaik dalam hidup !!! (^_^)

Sunday, August 14, 2011

A happy day..=)


assalamualaikum...=)
Alhamdulillah...dengan segala rezeki yang Allah berikan di bulan Ramadhan nie..=)


Hari nie merupakan hari yang paling happy sebab jalan2 dengan mdm Shakirah dan kengkawan..teringat kenangan lama kat matrik dulu sebab mdm bawak jalan2 pergi Kailan..=')






happy together...=) Semalam kitorang satu kelas berbuka puasa kat rumah mdm Shakirah..masak sama2..jalan sama2...tidur sama2...kemas rumah mdm sama2..kesimpulannya...semua sama2...hehehe...

Alhamdulillah...dapat mentor yang pemurah macam Mdm Syakirah...tinggal kat homestay Mdm  free...lepas tu nasi pown free..jalan2 naik kereta Mdm pown free(tak kena bayar duit minyak)....semoga Mdm dn keluarga dimurahkan rezeki...amin...=)

TANGAN YANG MEMBERI LEBIH BAIK DARI YANG MENERIMA

BANYAKKAN BERSEDEKAH DI BULAN RAMADHAN


Blaja tentang blog kat sini..=)