✿¸.•❤••❤•بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •❤••❤•.¸✿

.............AhLAn WaSaHLaN............


..:::::::BERSABARLAH DUHAI HATI DALAM BERMUJAHADAH MELAWAN NAFSU:::::::..

Thursday, November 8, 2012

Kawin awal.

Alhamdulillah atas nikmat iman dan Islam.Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W
Selawat dulu jom..
Kahwin awal..
Aku nie duk post pasai kawin ja nie..=.= biasala musim cuti sekolah start..maka ramailah yang akan kawin..
Actually..
aku sedih tengok gambar kawan2 aku..
sebab diorang couple dan ambik gambar peluk2..
gambar jarak dekat pulak tu..
pegang tangan..cium pipi..
pastu tulis..sweet couple forever..
aku tak kesahla kalau sorang je kawan aku macam tuh..
tapi nie dah berderet2 dah nie yang post gambar kat fb macam tuh..
sedih ='(
Tu baru yang aku kenal..cana pulak kat dunia luar..
sah2 la kan lagi banyak yang macam nie..
So..
aku rasa daripada duk buat dosa..
peluk,cium dengan pakwa..
bek kawin awal je..
kalau belajar pown..apa masalahnya..
belajar2la..kawin2 la..
memangla cakap senang..
tapi ade je aku tengok orang yang belajar smbil kawin..
berjaya je dalam pelajaran..
yela..daripada terus2 buat dosa..pegang2 segala bagai.. bek kawin..
tu pown bleh elak daripada benda hat lebih buruk.. 
Lagipown aku rasa dah jadi trend orang duk kawin awal sekarang..
23 dah kawin..
ok la tuh..
dan lagi bestnye..
sekarang pown dah ramai yang 'cinta lpas nikah'
hat popular macam irma hasmi,dina bahrin,
..
so..
p/s : cepat2la kawin..

=)
 

Friday, November 2, 2012

Senior pakat2 kawin..

Alhamdulillah atas nikmat iman dan Islam.Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w

Sajak oleh Aminah Qutb

Sekiranya,
kita cinta kepada manusia,
tak semestinya manusia cinta kepada kita,
Tetapi sekiranya,
kita cinta kepada Allah,
nescaya cinta Allah tiada penghujungnya.

Sekiranya,
kita cinta kepada manusia,
kita akan cemburu pada orang yang
mencintai orang yang kita cintai,
Tetapi sekiranya,
kita cinta pada Allah,
kita akan turut mencintai orang yang
melabuhkan cintanya kepada Allah juga.

Ya Allah,
andainya dia adalah jodohku
yang ditetapkan oleh-Mu kepadaku,
Maka,
campakkanlah ke dalam hatinya,
cinta kepadaku adalah kerana-Mu.

Namun,
andainya dia bukanlah jodoh yang
ditetapkan oleh-Mu kepadaku,
berikanlah aku kekuatan agar pasrah
dalam mengharungi ujian,
yang Kau berikan kepadaku.

amin..

Boleh baca dri buku 'Pemilik cintaku setelah Allah dan Rasul' oleh Fatimah Sharha..

Then,

bru bli buku baru..Cinta High Class... oleh Fatimah Sharha dan suami..


Dah dapat 3 undangan perkahwinan senior maktab..pakat2 nak kawin waktu cuti nie..
err...sebabkan banyak sangat senior2 yang kawin ni..aku pown rasa nk kawin jgak..
krik..krik..
insyaAllah..
suatu hari nanti..

Blaja tentang blog kat sini..=)